Hoe werkt LinkedIn voor recruiters?

Onze samenwerking met:
LinkedIn

Hoe werkt LinkedIn voor recruiters nou écht? Wat heb je naast de persoonlijke competenties nog meer nodig? Dat lees je hier!

In het artikel ‘De tips & tricks achter ons LinkedIn netwerk’ lees je hoe de functie van consultant bepalend is voor het volbrengen van een match tussen opdrachtgever en professional.

Naast dat je dit als persoon moet kunnen, moet je ook goed kunnen samenwerken met het team. Je staat er bij Piket niet alleen voor! Zo delen we veel informatie met elkaar en er zijn ook regelmatig LinkedIn-trainingen.

Tijdens een structurele Success-training met Dennis Siebens, Customer Success Manager bij LinkedIn, ontvangen we veel relevante informatie over de statistieken achter het gebruik van het platform. Deze gegevens zijn relevant voor het ontvangen van een reactie op een InMail. Hierbij kan je denken aan de verhouding tussen de reactietijd en de interactie tussen een consultant en LinkedIn members. Samen met de hulp van Karina Chen en Dennis Siebens bestuderen wij deze data en verbeteren hiermee onze werkwijze. Deze samenwerking is een waardevol onderdeel achter ons netwerk.

Het netwerk op LinkedIn is dus een combinatie van meerdere onderdelen. De synergie tussen de vacatures, brand-awareness en gebruikers op het platform zijn bepalend voor het succes. Het contactleggen via LinkedIn omvat dus meer dan een bericht sturen alleen en dus is de rol van consultant met recht een vak!

Als deze factoren optimaal zijn ingericht zorgt dat ervoor dat het leggen van digitaal contact gecombineerd kan worden met onze kennis, ervaring en interesse. De belangrijkste basis om het vak van consultant uit te voeren.

Deze inzichten zijn niet alleen waardevol voor mijn eigen begrip, maar zullen mij ook helpen bij het vinden van geschikte professionals voor Volkerrail

- Laurian

Zodra de consultant in contact is met een professional wordt persoonlijk kennisgemaakt. Tijdens dit moment wordt geïnventariseerd welke wensen en ambities de professional nastreeft. Als dat overeen komt met de vacature organiseert de consultant een ontmoeting met de opdrachtgever. Hierin wordt de professional zorgvuldig begeleid vanaf dit eerste moment tot en met in dienst treding.

Hoe (en of) LinkedIn voor recruiters werkt is dus volledig afhankelijk van de input. En input = output! Bij Piket maken wij het verschil door zorg te dragen voor goede input en vinden daarmee professionals die passen op vacatures binnen de aannemerij, ingenieursbureaus, kennisorganisaties en (semi) overheid.

Ben jij benieuwd of wij voor jouw organisatie ook een geschikte kandidaat kunnen vinden? Neem dan contact op met Linde Regtering via 06-82842950 of mail naar linde@piket.nl!

Een baan op maat?
We helpen je graag!

Bel 06 58 99 24 34

 

Wil je dat wij contact met jou opnemen? Laat dan je gegevens achter.