Werken via Piket

projectleider duurzame energietechniek – Kop van Overijssel

Introductie

Onze opdrachtgever is een uniek bedrijf binnen de duurzame energietechniek. Er worden namelijk turn-key oplossingen op het gebied van bodemenergie ontwikkeld, gerealiseerd en geëxploiteerd. 

Organisatie

Onze opdrachtgever is een toonaangevende aanbieder van turn-key bodemenergie oplossingen (warmte-koude opslag, warmtepomp technologie). Daarnaast is er een dochteronderneming welke de exploitatie verzorgt van de gerealiseerde energievoorzieningen en levering van warmte en koude aan eindgebruikers. 

Het betreft hier een familiebedrijf die zich sterk verbonden voelt aan elkaar en de klanten. Met elkaar delen ze passie en zorg voor een fossielvrije toekomst voor de nieuwe generatie. Vanuit hun kantoor in de kop van Overijssel verzorgen ze projecten door heel Nederland met in totaal circa 40 medewerkers.

Functie

Als Projectleider ben je ben je eindverantwoordelijk voor de realisatie van turn-key energiesystemen in de gebouwde omgeving. De energiesystemen omvatten ondergrondse warmte-koude opslagsystemen (WKO), de energiecentrales met warmtepompen tot en met de afgiftesets van de afnemers. Je coördineert hierin alle activiteiten vanaf de VO engineeringfase, de start van de bouw tot aan de interne oplevering aan je exploitatie collega’s of externe oplevering aan de klant. Hierbij werk je nauw samen met de technisch ontwikkelaars, engineers, werkvoorbereiders en de manager operations.

Je managet de realisatie projecten pro-actief door het bijsturen op tijd, kwaliteit, budget en organisatie. Gedurende het traject onderhoud je de contacten met de klant (bouwend ontwikkelaar, vastgoedontwikkelaar) en ben je tijdens realisatie het eerste aanspreekpunt voor de klant. Je maakt zelfstandig beslissingen en hebt hiervoor het mandaat van de organisatie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

 • eerste interne aanspreekpunt tussen management en de projectorganisatie intern;
 • het (laten) uitvoeren van kwaliteitsvalidaties en verificaties om zo tot een kwalitatief goed eindproduct te komen welke voldoet aan de functionele eisen;
 • aansturen van alle benodigde activiteiten rondom de realisatiefase;
 • de afstemming met overige betrokken externe partijen, zoals vastgoed projectontwikkelaars, vastgoed beleggers, woningbouwcorporaties, bouwondernemingen en onderaannemers. Oftewel alles wat te maken heeft met het daadwerkelijk realiseren van complexe duurzame warmtekoude projecten.

Functie-eisen

 • een afgeronde MBO of HBO opleiding;
 • werk- en denkniveau HBO;
 • minimaal 5 jaar werkervaring;
 • een ondernemende en proactieve instelling;
 • goede communicatieve vaardigheden;
 • goede coördinerende vaardigheden;
 • het vermogen om je op hoofdlijnen te focussen en overzicht te houden, zonder de aandacht voor details te verliezen.

Aanbod

De arbeidsvoorwaarden afgestemd met onze opdrachtgever

Inlichtingen

Paul Metzke 06-43236983

Sollicitatie

Paul Metzke 06-43236983

Vragen?

Neem contact op met

Paul Metzke

Bel of app mij terug

Wil je graag dat wij contact met jou opnemen? Laat dan hier je gegevens achter.